неділя, 20 березня 2016 р.

windows на mac. Віртуальна машина чи окрема ОС.

 Чи потрібні вікна на мак ос, кожен вирішує сам для себе. Але якщо ви задалися таким питанням, значить воно актуальне для вас. 
Нещодавно воно було актуальним для мене. Ділюсь своїми враженнями.
Як відомо, існує 2 варіанти установки вінди на маці. Перший - окремою операційною системою. Другий - це установка Windows на Mac, всередині самої системи ОС Х. 
Окрема установка операційної системи, передбачає, що при загрузці, ви обираєте в якому середовищі будете працювати. При цьому, всі компоненти (відеокарта, чіп, ОЗУ, та інші) буть працювати повноцінно. Такий варіант, необхідний, коли ви плануєте запускати ресурсоємні додатки. 
Для установлення другої ОС, можна використати Boot Camp, яка входить в стандартний пакет на вашому макінтоші.
Установка вінди, всередені мак ос, можлива за допомогою віртуальної машини. Такий спосіб дозволяє працювати з Windows додатками, не виходячи з системи іксів. Що робить використання мака більш універсальним. Але у цьго способу є певний недолік. Він пов'язаний з розпотілом потужностей вашого маку між двома системами. Проте це теж вирішується. Достатньо, під час того, як запущена віртуальна машина, не запускати під маком програм, які потребують значних ресурсів. Наприклаб обробка відео. 
Висновок: 
В тому випадку, якщо ви маєте обмежені ресурси на вашому маці (2 Гб ОЗУ, непродуктивний чіп, простеньку відеокарту), при цьому хочете запускати вимогливі програми, то ваш вибір - окрема ОС. 
Якщо ваш мак, має добрий запас ресурсів, і під вінддою ви не запускатимете мегаважких додатків, то віртуальна машина - ваш варіант. 
В мене, під віндою, передбачено робота з базами даниих. Не дивлячися, що вони ресурсоємні, я поставив віртуальну машину за допомогою VMware Fusion, і не відчуваю дискомфорту. 
Це дозволило з легкістю справлятися з задачою.

Немає коментарів:

Дописати коментар